Free Music!

Elindult az Amazon MP3 áruháza Angliában !

2008. december 10. - Pléh Dániel

Jó fél éve tudott volt, hogy az Egyesült Államokbeli indulást követően  a napokban végre valahára elindult az Amazon első európai internetes zeneáruháza, hol máshol, mint Angliában.

Az áruház, az Amazon esetében már megszokott színvonalat hozza, hatalmas kínálat, rengeteg akció kifinomult ajánlók. Az áruházban a négy major(elvileg) teljes kínálatán felül a legnagyobb független kiadók - The Orchard, IODA, Naxos, Beggars Group, Epitaph, Sub Pop, Rounder-  tartalmai találhatóak meg, összesen közel 3.4 millió dal.
 

Ugyanakkor ez az Egyesült Államokbeli több, mint 6 millió elérhető dalnak alig több, mint a fele, s ennek „megfelelően ” nagyon hosszú a listája a fájóan hiányzó előadóknak. (a lista eleje- Artic Monkey, U2, The who, Franc Ferdindand)

Az áruház egyik legjellegzetesebb és legelőnyösebb tulajdonsága-melyet a kiadók réges rég óta hiányolnak az Itunesból- a változó árazás, melynek köszönhetően olyan sztárelőadók korábbi albumai, mint a Coldplay, 3 fontos áron (gyakorlatilag ingyen) vásárolhatóak meg.
 

Az Amazon angliai színre lépése egy felettébb zaklatott, ugyanakkor ezzel párhuzamosan rengeteg lehetőséget magában rejtői időszakban valósult meg. A nemzetközi pénzügyi és gazdasági (?) hatásaként az Egyesült Királyság egyik legnagyobb és a teljes CD forgalom 10%-t biztosító Woolworths bezárásával a fizikai disztribúció lehetőségei minden eddiginél jobban beszűkülőben vannak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr21802354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása