Free Music!

A Sony nekimegy az iTunes-nak

2009. november 30. - Pléh Dániel
Többször elhangzott az elmúlt években az ominózus mondtad, többek szájából: Az iPod a 21.század walkmenje. Ez a mondat egyszerre dícséret a japán cég számára, s egyszerre helyezi el őket egy olyan skatulyába, ami a 21.századi hordozható készülékgyártó számára halálos.
 
Nem véletlen, hogy a SONY évek óta folyamatosan próbál az iPod+iTunes páros nyomába szegődni, eddig gyakorlatilag nulla sikerrel.
 
A legfrissebb hírek szerint a japán készülékgyártó legenda újabb (végső??) kísérletet tesz annak érdekében, hogy egy integrált szoftveres és hadveres megoldással az Apple egyelőre verhetetlen duója után induljon.
 
A nem túl eredeti névvel ellátott, SONY Online Service-ről egyelőre nem túl sok információ vált ismertté, de az ezek alapján is egyértelműnek tűnik, hogy az iTuneshoz nagyon sok tekintetben hasonló, zenei, film tartalmakat és játékokat kínál majd a felhasználók számára.
 
Az Apple sikertermékétől való megkülönböztetést szolgálja majd, hogy maguk a felhasználók is feltölthetnek videókat,fotókat digitális kameráikról, majd a nem túl távoli jövőben pedig a fejlesztők számára is megnyitnák az alkalmazás API-ját.  
 
A megközelítés, amit a Sony alkalmaz tehát majd ötvözni próbálja az Apple-féle entertainment center illetve alkalmazás központú  koncepciót, a Google által erőltetett net központú szolgáltatás igénybevételi koncepcióval. Érdekesnek tűnik, első hallásra, a sikert azonban még nagyon sok mád apró tényező szabja majd meg. Abban pedig biztosak lehetünk, hibázni többet nem hibázhat a japán cég!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr771540680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása