Free Music!

Facebook connect az iTunes-on

2010. április 17. - Pléh Dániel

Az iTunes-t alapvetően egy zárt rendszernek ismertük meg az elmúlt években. Egy olyan rendszernek, amely kínosan ügyelt arra, hogy tartalmai alapvetően csak az Apple által gyártott  alkalmazásokkal legyenek elérhetőek ,menedzselhetőek és csak az Apple által gyártott hadvereken legyenek lejátszhatóak.

 
A minap kiszivárgott hírek szerint A Cupertinoi cég jelentősen enyhíteni kíván ezen a zártságon. A nyitás első jele a facebook oldali iTunes rajongói oldal, ami leginkább egy mini portálhoz hasonlat, a közösségi elemek teljes nélkülözésével.  Az egyik nagyobb csoportot az ingyenes tartalmak propagálása jelenti, a másik hangsúlyos elem a különböző celebrity playlistek illetve iTunes toplisták jelentik. Negyedik elemként jelenik meg egy zenekereső, melynek segítségével megtalált albumokat kiposztolhatja saját üzenőfalára, illetve minden egyes találatnál egy az iTunesra mutató közvetlen link is megtalálható.   
 
Egy kiszivárgott hírek szerint a következő lépés keretében magéba az iTunesba építik majd be a Facebook Connect-el való belépés lehetőségét, s ezáltal valóban kinyílik több tízmillió zenekedvelő zenei gyűjteménye. Persze maguk a zenei tartalmak továbbra sem lesznek meghallgathatóak a Facebook-n, tehát az igazi közösségi zenei szolgáltatástól még továbbra is messze lesz az Apple, de a jelek bizony arra utalnak, hogy Steve Jobsék is érzékelik maguknak kell vezetniük a zenefogyasztás eme közvetkező fázisét annak érdekében, hogy megtarthassák dominanciájukat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr971897974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása