Free Music!

BRÉKING: Itt a magyar Youtube!

2010. április 29. - Pléh Dániel

 A magyar digitális zenei életről viszonylag ritkán írunk, ennek alapvető oka az, hogy tulajdonképpen olyan, mint magyar digitális zenei élet nem nagyon értelmezhető  egy jogvédő által üzemeltetett illetve egy DRM-el védett zenéket áruló áruház mellett.Kishazánk így zenei értelemben abszolút fehér folt(volt).

 
Talán ezen változtat, nem is kicsit a Konrád által tegnap este mér megszellőztetett hír,miszerint elindult  a magyar Youtube! A világ messze legforgalmasabb videómegosztójának teljes magyarítása és annak a reklámpiacra és a Google image-nek építésére gyakorolt hatásáról többet, mint amit ott leírtak, nem is érdemes leírni.A magyar zenei életre, a zene és a reklámozók, illetve a magyar digitális zenére gyakorolt hatása ugyanakkor talán, még ennél is földrengésszerűbb!
 
A magyar videómegosztókon eddig csak rossz minőségű zenei videók voltak megtalálhatóak, melyek monetizálása ennek megfelelően rendkívül nehézkes volt.A magyar Youtube megjelenésével ugyanakkor azonnal elérhetővé váltak a vevo professzionális minőségű, zenei videótartalmai, bene sok-sok exkluzív tartalommal., s maguk a zenei videók is kiemelten jelennek meg a Youtube oldalakon.  
 
A vevo, s a jó minőségű, teljesen rendezett helyzetű zene videók megjelenésével egyszerre két cél is teljesült. Egyrészt végre a magyar zenekedvelők is ingyen érhetnek el, gyakorlatilag minden zenei videót. Másrészt pedig bégre megnyílik a lehetőség a magyar zenei startupok számára, hogy egy legális megoldással integrálódva tereljenek forgalmat saját oldalukra és alakítsanak ki ennek köszönhetően életlépes üzleti modellt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr181961644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása