Free Music!

Valóban eladják a MOG-ot

2012. március 26. - Pléh Dániel

 

Mintegy 3 hete számoltunk be arról, hogy személyes kedvencünk, a hajdan zenei blogként induló de napjainkra streaming szolgáltatóvá és zenei szórakoztatóközponttá váló MOG  befektetőket vásárlókat keres. A cég hevesen tagadta az állításokat, napjainkra azonban kiderült, a pletykálják igazak voltak…
 
A vásárló pedig nem más, mint a a Beats Audio nevű cég. Első hallásra a név feltételezhetően keveseknek jelent bármit is, ellenben ha hozzátesszük, hogy a cég tulajdonosa  telefonkészülék piacról jól ismert HTC, akkor a kirakós elemi egyre inkább összeállnak…
 
 
A HTC, sok más mobilkészülék gyártóval egyetemben,maga is a tartalomipar felé való terjeszkedést tűzte ki célul. Ebben a MOG sok tekintetben a segítségükre tud lenni. Egyrészt a kiadókkal érvényben levő szerződések nagyon sokat érhetnek egy gyors piacra lépésben reménykedő cég számára, másrészt pedig maga a platform is fontos szereplő lehet a tranzakcióban.
 
A kiszivárgott információk alapján nehezen eldönthető, melyik is keltette fel a HTC érdeklődését. Egyes források szerint ugyanis a vételár mindössze 14 millió dollár, ami azon felül, hogy roppant kevés (kevesebb, mint a MOG-ba befektetett 25 millió dollárnyi kockázati tőke) azt sugallja, hogy alapvetően csupán a technikai háttér képezhette a megállapodás tárgyát.  Más források ugyanakkor ennél jóval magasabb árat emlegetnek, s azt állítják, hogy még maga a megállapodás sem született meg.
 
 
 Akármilyen áron is megy majd végbe a tranzakció, két dolgot biztosan jelez. Egyrészt, hogy amint azt egy korábbi bejegyzésünkben írtuk, elkezdődött a streaming piac racionalizálódása. Az egyre nagyobb és nagyobb szereplők belépésével, még a viszonylag stabil helyzetben levő szolgáltatók is igen könnyen akvizíciós prédákká válhatnak.  Másrészt pedig érezhető, hogy a streaming szolgáltatások és azok mobil lábai valóban egyre több és egyre jelentősebb vállalatóriás érdeklődést keltik fel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr394329390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása