Free Music!

1000 milliárd dalt hallgattunk idén

2015. szeptember 06. - Pléh Dániel

Az, hogy a streaming szolgáltatások népszerűsége folyamatosan nő, több ország zenei piacának forgalmi adatai alapján most már kétségbevonhatatlanul igaz. Egyre többen használnak, egyre több streaming szolgáltatást.

A streaming szolgáltatások jellegéből adódóan pedig az azokat használók rengeteg zenét hallgatnak. Tényleg rengeteget. A Next Big Sound nevű zenei elemző cég kimutatása alapján 2015 első félévében összesen 1000 milliárd (!!) dalt hallgattunk meg a fontosabb streaming szolgáltatásokban!

nbs_counter.jpg

Az 1000 milliárd meghallgatott dal önmagába több, mint amennyit a teljes 2014-es évben hallgattunk, azaz jó eséllyel a meghallgatott dalok száma duplázódni fog az előző évhez képest.

Az elemző cég külön megvizsgálta a nagyratörő tervekkel rendelkező, de a kiadók által szorongatott és pénzügyileg is nehéz helyzetben levő Soundcloud helyzetét is. A berlini cég minden gond ellenére meredek ütemben növekszik. Alig 2 év alatt, mióta a NBS követi és méri a Soundcloud hallgatottságát, meghétszereződött a meghallgatott dalok száma!

nbs_soubdcloudstream.jpg

Az 1000 milliárd meghallgatott dal azt is jelzi, hogy a streaming itt marad velünk, és a kiadóknak illetve sok esetben maguknak az előadóknak is sokkal inkább arra kellene koncentrálniuk ,.hogy hogyan tudják kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, mint korlátozni azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr457703352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása