Free Music!

Új vezetés, új irány a Pandora-nál

2017. július 21. - Pléh Dániel

A Pandora jövőjét fenyegető legnagyobb akadály minden bizonnyal elhárult akkor, amikor a menedzsment megállapodott arról, hogy a Syrius XM tulajdonrészt szerezhet a hajdan szebb napokat látott, de mai is kihagyhatatlan zeneipari szereplővel. A történet ugyanakkor ezzel még nem zárult le, sőt inkább csak most kezdődik el igazán.

PandoraApp.jpg

 Tim Westergreen hosszú éveken keresztül bátran, a kiadókkal, jogvédőkkel is vitatkozva vezetette a Pandora-t. Éveken át, mint interaktív rádiót, hogy aztán 2015-től kezdve egyre inkább a rádió és a streaming szolgáltatás ötvözetében lássa a jövőt.  

Ez az irány egyelőre nem bizonyult sikeresnek és úgy tűnik a Sirius Xm nem is ebben látja a jövőt, ( A Liberty tulajdonos John Malone mondását a streaming szolgáltatásokról ismerjük…sokkal inkább a Pandora rádiós jelenlétének erősítésében. Ez persze azonnal felveti azt a kérdést, melyet a befektetők éveken át fel is tettek: hogyan lesz nyereséges a Pandora pusztán a rádiós szolgáltatásából?

Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy feltétlenül nyereségesnek kell-e lennie Pandoranak akkor, amikor  jelenleg egyetlen streaming szolgáltatás sem az valamint, hogy meg tud-e élni egy pusztán rádiós szolgáltatás egy olyan piacon, amelyen  temérdek streaming szolgáltatás van jelen!

A Sirius megjelenésével egészen biztosan erőre kap majd az autókban való megjelenés, és ha voksolnunk kellene, az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a Pandora és a Sirius a jövőben együtt próbál majd ezen a tér piacvezetővé válni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr3712631167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása