Free Music!

Na akkor a Spiralfrogról ismét...

2007. augusztus 15. - Pléh Dániel

 

A Spiralfrogról többször is írtunk már, hiszen a digitális zenei piac szereplői érdeklődve várják, mire lesz képes az ingyenes, de hirdetéssekkel támogatott zeneletöltő szolgáltatás.

Az év elején az indulás elég távolinak tűnt, hiszen belső viszályok kezdték el szétfeszíteni az induló vállalkozást,most, egy a News.com-nak adott interjújában, a szellemi atya, Joe Mohen elismerte, hogy egy szűk körű béta tesztelői csapat szeptemberben elkezdheti a szolgáltatás tesztelését, az éles indulás pedig az idei évben (egy évvel a tervezett után) megvalósulhat.

 

A szolgáltatás a tervek szerint 700 000 dalból álló adatbázissal indul majd, ami a fizetős szolgáltatásokhoz képest elhanyagolhatónak mondható, és félreérthetetlenül jelzi, hogy a kiadók bizalma nem töretlen és teljes a szolgáltatással kapcsolatban.

Mi lehet a gond valamivel, ami felhasználói oldaltól ingyenes, ellenben biztosítja a tartalomtulajdonosok számára jogos jussukat? Több minden is, de leginkább az, hogy az alatt a fél év alatt, ami alatt a szolgáltatás nem indult el a digitális zeneterjesztésben olyan fordulatok következtek be, amelyek akár egy ilyen jellegű szolgáltatás életképességét is megkérdőjelezik. További probléma,hogy a Spiralfrog teljesen statikus, PC-hez kötött, nem iPod kompatiblis struktúrában gondolkozik, ahol a felhasználóknak havonta egyszer el kell látogatniuk a szolgáltatás honlapjára, hogy a hirdetések letöltődhessenek a gépükre. Bonyolult, kötött struktúra ez, amely meglepő lenne, hogyha fel tudná venni a versenyt az egyre szélesebb körben elérhető, egyre inkább DRM mentes tartalomkínálattal..

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr61635249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása