Free Music!

A Comes with music zenei csoda, de pénzügyi csőd?

2008. április 28. - Pléh Dániel

A Nokia zenei direktívájáról a közelmúltban, mint potenciális sikertörténetről írtunk. Zeneletöltői/vásárló oldalról a lehetőségek tárháza továbbra sem romlott, ugyanakkor a Nokia és a kiadói megállapodásokat jól ismerők szerint a mobilcég igen-igen komoly pénzügyi áldozatot/kockázatot vállalt az iPod+iTunes versenytársa megalkotásának érekében.   

 
A piaci információk szerint ugyanis a Nokia, a direktívához eddig csatlakozott egyetlen (ugyanakkor a zenepiacot tartalmi szinten gyakorlatilag utaló) Universal részére, egy adott limiten (havi 35 letöltött dal/felhasználó) a Nokia az á la carte letöltések esetében megkívánt kiadói jutalékoz köteles fizetni!

 
Mindez két dolgot jelent: 1. Ha a híresztelések valóban igaznak bizonyulnak, a mégoly barátságos szolgáltatás saját magát fogja felfalni, a sikere felé vezető úton. 2. A zenei blogszférában mind gyakrabban felmerülő kérdés, mely szerint valóban képes lesz-e a Nokia 116 dollár prémiumot beszedni és szétosztani a zenészek között, egyre inkább valós kérdésfeltevés.    

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr3635162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása