Free Music!

Az Amazon Mp3 hamarosan landol Európában!

2008. június 25. - Pléh Dániel

Az egyre erősödő digitális zenei verseny újabb jeleként, a hónapokkal ezelőtt sajtóközlemény szinten bejelentett, de azóta további fejleményeket maga után nem vonó Amazon Mp3 nemzetközi terjeszkedésének újabb, most már konkrét jelei mutatkoznak.

A tárgyalásokhoz, és a tervekhez közel állók szerint a terjeszkedés akadálya eddig is elsősorban az Amazon szigorúan DRM ellenes stratégiája volt, ugyanis a kiadók bármennyire is szeretnék az Apple gyakorlatilag globális digitális zenei uralmát megtörni, a globális, vagy közel globális DRM mentes tartalomterjesztés egyelőre nem támogatott a részükről.

Kompromisszumok ugyanakkor mindig is léteztek, különösen amikor a piac különböző szereplői teljes mértékben egymásra vannak utalva. Ennek (is) köszönhetően magukat megnevezni nem kívánó források szerint az utolsó negyedévben az Egyesült Királyságban is elindul majd az Amazon digitális zeneáruháza, 2009-ben pedig további európai digitális piacokon várható a szolgáltatás elindítása.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr62635136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása