Free Music!

A zene Facebookja lehet a Spotify!

2011. december 02. - Pléh Dániel

 

Szerdán megtartotta a Spotify, a hetek óta beharangozott tájékoztatóját, mely a Spotify új irányairól volt hivatott tájékoztatni a sajtó képviselőit. Utólag azt kell mondanunk, semmi váratlan nem történt, ugyanakkor a Spotify, az API-jának kinyitásával valóban totálisan átrendezheti a digitális zenei palettát.
 
De mielőtt rátérnénk magára az alkalmazásokra, nézzük meg, hogyan is muzsikált a Spotify a Facebook integráció valamint az amerikai piacokon való megjelenés után. Találgatások, becslések többször is napvilágot láttak már, de az esemény volt az első, ahol hivatalos adatokat hallhattak a résztvevők.
 
A Spotify Európában az iTunes tán a lemezkiadók második legfontosabb bevételi forrása. Daniek Ek cége eleddig több, mint 150 millió dollárt fizetett a kiadóknak a tartalmakért. A szolgáltatás hazájában ,Svédországban minden harmadik ember Spotify felhasználó és ennek köszönhetően 25%-al csökkentek az illegális fájletöltések. A Facebook integráció valóban olyan sikeres, mint ahogyan azt a látogatottsági adatok mutatják, szeptember óta 7 millióval nőtt a felhasználók száma.
 
 
És akkor most a Spotify alkalmazás platformról. A platform létrehozásának célja, hogy a Spotify használók számára minél több új funkciót ismertethessenek meg és a zenét valamint a hozzá kapcsolódó tartalmakat valóban egy helyről elérhetővé tegyék. Maga a platform HTML5 Javascript alapú és csak a desktop alkalmazásokon fut majd, mobil eszközökön nem.
 
 
Már az induláskor 22 partner 22 alkalmazása lesz elérhető, azaz Daniek Ek és csapata követi az Apple sikerreceptjét és már az induláskor jó nevű partnerekkel népszerűsíti az új megoldást. Az első körben elérhető partnerek között van a Rolling Stone magazin, a Billboard, a Guardian, a last.Fm, valamint a Pitchfork blog is.
 
A partnerek listájából is kitűnik, mi is lesz, lehet a Spotify alkalmazás platformjának az igaz i jelentősége. Lehetőség lesz segítségével a zenei tartalmak különböző típusait integrálni. Egy helyen tudunk majd olvasni a zenéről, miközben hallgatjuk. Egyszerűen hangzik, de eleddig senkinek nem sikerült még megvalósítania, az Apple-nek sem!Amennyiben a Spotify platformja sikeres lesz- amire azt minden esély megvan- akkor segítségével a svéd cég komoly vetélytársává válhat az Appelnek, akár rövid időn belül is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr23427399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása