Free Music!

Befektetőket keres a Deezer

2012. március 11. - Pléh Dániel

 Nemrégiben mi is beszámoltunk a francia streaming szolgáltató, a Deezer nagyratörő terveiről. A cég nem kevesebb szeretne elérni, mint hogy a közeljövőben a világ 130 országában- azaz gyakorlatilag mindenhol- elérhetővé teszi szolgáltatását.

 
A terv még úgy is roppant ambiciózusnak tűnik, hogy a legjelentősebb piacon-az amerikain- a cég nem tervezi egyelőre a megjelenést. Egyrészt elképesztő erőforrásigényeket támaszt az, hogy ha a kiadókkal nem is, de a jogvédő szervezetekkel gyakorlatilag országonként külön , egyenként meg kell állapodni. A kiadókkal való megállapodások kezelhetőek globális szinten, ugyanakkor a globális megállapodások roppant költségesek is.
 
 
Mindezek után nem hatott meglepetésként, hogy a cég hivatalosan is meghirdette második finanszírozási fordulóját, melynek keretében 50-100 millió dollárt szeretnének összegyűjteni, mellyel a cég értéke elérné az 500 millió eurós értékhatárt. Az első, 2009-ben lezárult befektetési kör során két franciak kockázati tőke befektető cég, a IDInvest Partners valamint a  CM-CIC Capital csatlakozott. Biztosan nem lesz a befektetők között a később, 2010-beb csatlakozott francia telekommunikációs cég, az Orange, amely jelenleg 11%-os részesedéssel bír a cégben.
 
A francia cég az újabb finanszírozási fordulóval nagy vetélytársának, a Spotify-nak a példáját követi, amely tavaly, az amerikai piacra lépés előtt szerzett újabb komoly befektetőket. A befektetők szkepticizmusa ugyanakkor érezhető, hiszen még a svéd cég értéke az újabb finanszírozási forduló után meghaladta az egymilliárd dollárt, addig a francia cég esetében ennek a fele várható csak, annak ellenére, hogy a Spotify-al ellentétben világ méretű terjeszkedést terveznek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr274280715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása