Free Music!

Továbbra sincsen döntés az EMI-Universal tranzakcióban

2012. szeptember 14. - Pléh Dániel

 

Az EMI-Universal saga a végéhez közeledik, ennek ellenére még most, szűk két héttel a végső döntés előtt is rengeteg a bizonytalanság. Ami biztos: a Vivendi múlt héten átutalta a Citigroup részére az esedékes vételár részletet- 1.6 milliárd dollár, azonban az utalással egy időben semmilyen kommentárt nem fűztek a folyamatban levő uniós vizsgálattal kapcsolatban, amely  során a tanácsadói testület, az előzetes hírek szerint múlt hét végén eljuttatta javaslatát  felettes testülete részére.

Az európai bizottság tanácsadói testületének  javaslatáról nem nagyon szivárogtak ki információk, amik kiszivárogtak, azok ugyanakkor azt sugallják, hogy a Vivendi-nek további  piaci részesedést csökkentő  feladatokat írhat elő az unió, egész pontosan az EMI értékét mintegy 300 millió dollárral csökkentő értékben.

emi_sale.png

Mindeközben a tengerentúli vizsgálat is a végéhez közeledik, egyelőre nem nagyon érkeztek hírek arról, hogy az európai hatóságok által kérteken felül újabb kiadók értékesítését várnák el, annak ellenére, hogy az iparág több szereplője szerint is erre lenen szükség.

Ahogy meg lesz a pontos határozat, úgy indul majd el egy újabb, talán még izgalmasabb szakasz, amikor is maguk a kötelezően előírt érétkesítések lezajlanak majd. Az érdeklődés hatalmas, mind a major kiadók, mind a független kiadók részéről és afelől se legyen kétségünk, hogy a komoly anyagi gondokkal küszködő Vivendi számára minden dollár  behajtása fontos lesz az után, hogy  eredeti formájában nem tudod lezajlani a tranzakció.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr204777226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása