Free Music!

Skydrive-XBOX Music integráció a láthatáron?

2012. december 10. - Pléh Dániel

A Microsoft sok tekintetben kései belépőnek számít a felhő alapú szolgáltatások és tárhelyek terén ( pl. outlook,com, Skydrive)  de ez részben magyarázható a rendszereinek összetettségével is.  A Redmondi cég zenei szolgáltatásának elindulásával újabb pletykák keltek szárnyra, melyek a zenei szolgáltatás, azaz a tárhely szolgáltatás, a Skydrive illetve az ott tárolt zenei tartalmak meghallgathatóságáról, azaz egy Skydrive alapú zene lejátszóról szóltak, szólnak.

Mindez csak azért furcsa, mert a cég által tavaly bejelentett zenei szolgáltatás, az XBOX Music ugyan jelenleg nem kínál felhő alapú zenei szolgáltatáshoz hasonló funkcionalitást, de a Microsoft tervei és ígéretei között egyértelműen szerepeltek ezek a tervek, melyek ahhoz szükségesek is, hogy valódi zenei ökoszisztémában gondolkodhasson a Redmond-i cég.

sky-xbox.jpg

Nem csak ez vet fel érdekes kérdéseket, hanem már a szolgáltatás elérhetősége is. Az XBOX Music igénybevételéhez XBOX Gold  vagy  XBOX Music Pass előfizetésre van szükség, a 6 hónapig ingyenes verzió igénybevételéhez Windows 8 operációs rendszerre van szükség. Ezzel szemben a Skydrive egyszerű regisztráció vagy létező Windows Live regisztrációval elérhető.

Azaz amennyiben a jelenleg ismert megoldás. A Skydrive-on tárolt zenék ingyenesen streamelhetőek- úgy azzal a Microsoft igen verősen kannibalizálni fogja az XBOX Music felhasználást és elterjedést.A lépés logikus döntés lenne, mivel a Skydrive felhasználók jelentékeny része zenei tartalmakat tárol már most is a felhő alapú tárhelyen.  Jelentősen csökkentené ugyanakkor a már eleve némileg megtépázott Xbox Music koncepciót, amennyiben újabb terület kerülne ki belőle.  Így a magunk részéről sokkal inkább tippelünk arra, hogy az átjárás az XBOX Music felől lesz nyitott, azaz az XBOX Music felhasználók a Skydrive-on tárolt zenéikhez is hozzáférhetnek majd a már megismert scan and match módszer segítségével, az XBOX Music-ot nem használók pedig megmaradhatnak a fájlok fizikai tárolásánál. A Skydrive-al való integráció már csak azért is lehet fontos lépés az XBOS Music számára, mert előbbi minden platfromon működik, ergo a lépéssel az XBOS music is újabb, nagyon fontos platformokra léphetne be. 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr854946050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása