Free Music!

Az EMI rálicitál Jobs-ra

2007. február 11. - Pléh Dániel

 

Korábban

Tegnapi bejegyzésünkben írtunk Steve Jobs Apple főnök szokatlan , az Apple honlapján közzétett nyílt leveléről. Nem váratott sokáig magára a folytatás sem.

Az EMI megszólal?!

 

A Reuters pénteki, bizalmas forrásokra hivatkozó híre szerint ugyanis az EMI a tervek szerint

még az idén DRM nélküli formában is elérhetővé teszi katalógusát. Mindez két okból "velőt rázó hír" Egyrészt, mert feltételezhetően egy kiadó ilyen jellegű próbálkozása a "nagy négyből" maga után vonja a többiek hasonló döntését is. Másrészt ,mert január elején az EMI még úgy nyilatkozott, hogy felülvizsgálják a fizikai hanghordozók (!!) esetében alkalmazott DRM technológiákat, azonban el tekniteni tőlük semmiképpen sem kívánnak, ugyanakkor olyan megoldást tartanának kívánatosnak, amely a megvásárotl zenék minden lejátszón való lejátszását támogatná.

 

A híresztelések szerint az EMI üzleti modell megvalósításában lát lehetőséget. Az egyik a szerint a szolgálatók választhatnak majd a DRM mentes vagy a DRM-ezett zenék közül. Az előbbi esetében a viszonteladóknak előeleget kellene fizetniük a DRM nélkül értékesített zenék után. A másik lehetséges megoldás a jelenlegi hírek alapján jóval konkrétabbnak tűnik. Eszerint ugyanis az EMI, a Napster alapító Shawn Fanning új cégével, a Snocapp-el tervez együttműködést, az EMI tartalmak Myspace-n való megjelentetéséről.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr67635309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása