Free Music!

last fm.-warner deal köttetett

2007. február 20. - Pléh Dániel

 

A Last.fm

 

Aki nem ismerné a világ egyik legnagyobb, és legismertebb zenei közösségi oldala, alavetően rádión illetvbe a user által halgatott dalok, azok étékerlésén és címkézésen nyugvó technológiával. 2002-ben alapították, igazán sikeres és (el)ismert azonban 2005-ben vált, többek között nyilvánvalóan a közösségi tartalomgyártás és megosztás előtérbe helyeződésével.

Mint minden ilyen jellegű szolgáltatásnak a last.fm-nek is a legnagyobb problémája, hogy hogyan tudja a rettenetes méretű, és aktív (15 millió regisztrált ) felhasználói bázisát kapitalizálni, illetve, hogy hogyan tudja legalizálni az elérhető tartalmait.

Last fm- Warner

Részben tapasztalatból mondom, hogy mindena nagy nemzetközi kiadókkal folytatandó tárgyalássorozat lebonyolításában az első lépés megtétele a legnehezebb! Éppen ezért kiemelt jelentőségű, hogy a Last.fm és a Warenr Music megállapodtak, hogy a kiadó teljes repertoárja elérhető lesz a közösségi portálon.

A megállapodáshoz vezető út egyik fontos állomása volt, hogy a Last.fm vállalta, hogy a közeljövőben prémium szolgáltatások alakít ki, amelyek bevételeit megosztja a warnerral.

More to come, ahogy az angol mondaná..

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr27635306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása