Free Music!

A rocknagypapák támadása

2007. augusztus 14. - Pléh Dániel

Az AC/DC-t nem kell senkinek bemutatni, vagy ha igen, az szégyellje magát! Azt ellenben már nem biztos hogy annyian tudják, hogy az AC/DC, a nagy rock bandák jónak egyáltalán nem mondható hagyományaihoz híven határozottan, és következetesen a digitális terjesztés ellen volt. Egészen napjainkig.

Innentől kezdve következhetne a fanfárokkal teli írás ,hogy mindez mekkora jelentőségű, hogy egy ilyen korszakos banda is beáll a sorba, és elérhetővé teszi tartalmait digitális formában is, és ők is beálltak a sorba, és ez a jövő stb. Na ez nem fog következni, sajnos..

 

Ami ugyanis a gyakorlatban történt, az az, hogy az együttes exkluzív megállapodást kötött a Verizon mobilszolgáltatóval , melynek értelmében az AC/DC katalógus tagjai elérhetőek lesznek digitális formában is, azonban csak egyben., album formában.

Mit is jelkent mindez? Egyrészről azt, hogy mivel a megállapodásban nem szerepel a jelenleg legnépszerűbb online lemezbolt, az iTunes, így a legtöbb vásárlót azon nyomban ki is zárták a tartalmak megvásárlásának lehetőségéből. Ha mindez nem lenne elég, az album only vásárlási opcióval a digitális éra legfontosabb alapelvét, a dalonkénti, perszonalizált válogatások összeállításának lehetőségét vették, veszik el rajongók ezreitől.

Mindezzel pedig egyetlen egy dolgot fognak elérni: A digitális tartalmak nem fogják pótolni az hagyományos hanghordozók másolásából adódó veszteségeiket. Így cpersze majd elmondhatják, hogy ők megmondták, hogy ne, érdemes az internetes terjesztésben bízni, de sajnos nem erről van aszó, kedves, öreg rockzenész bácsik...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr28635251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása