Free Music!

a világ vs iTunes II.rész: Amazon

2007. szeptember 03. - Pléh Dániel

Folytatva sorozatunkat, az Apple lehetséges(?) vetélytársairól a sorban egy újabb, egyébként már sikeres, és komoly elektronikus értékesítési tapasztalatokkal rendelkező pályázó van soron.

Amazon

Az online kereskedelmi óriás zenepiaci belépésérő hosszú-hosszú idő óta keringenek pletykák, s hosszú évekig mindezek ellenére nem történt semmi.

Idén tavasz óta azonban ismét felerősödtek, a híresztelések, s úgy tudni, hogy az indulás többszöri eltolása ellenére, ősszel, előreláthatólag még szeptemberben valóban el fog indulni az Amazon online music store.

Az Amazon, digitális zeneterjesztési aktivizálódásának egyértelmű jele volt az utóbbi hetekben, hogy komoly részesedést vásároltak az Amie Street zenei közösségi siteban. Ennek a sitenak az érdekessége az, hogy a vásárlók nem kötött áron vásárolhatják meg a zenéket, hanem a kereslettől függő, folyamatosan változó áron. A tartalmakat maguk a zenekarok töltik fel, DRM mentesen, ingyenesen letölthetően. A letöltések növekedésével ez az ingyenesség fokozatosan megszűnik, a befolyó bevételekből pedig 70% az előadót illeti meg.

 

Az Amazon, mint ahogy azt már korábban beharangozták, abszolút a DRM mentes tartalmak mellett tette le a voksát, így az induló digitális boltban csak azon kiadók tartalmai lesznek elérhetőek, melyek DRM mentesen elérhetőek. Mindez azt is jelenti egyben, hogy a jelenlegi állás szerint a Warner valamint a SONY BMG tartalmai az induláskor nem lesznek elérhetőek az Amazonnál

Érdekes, és az iTunes filozófiájával teljesen ellentétes , a kiadókéval ellenben igen rokon az Amazon azon elképzelése, hogy a tartalmait különböző árakon értékesítse attól függően, hogy újdonságról, (dal: 99 cent, album: 9,99 dollár) vagy régebbi albumról (7,99 dollár) vagy dalról (79 cent) van szó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr13635244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása