Free Music!

Radiohead kills the music industry??

2007. október 07. - Pléh Dániel

A radiohead-t sokan ,sokféle indokból szeretik. Elképzelhető, hogy a rajongók tábora most olyanokkal is bővül, akik a zenéjük miatt még nem feltétlenül tartoztak közéjük.

 

Az angol együttes ugyanis régóta várt, új albumát, a Rainbow-t a vásárlók által szabadon választható áron teszi elérhetővé, csak a vásárlás díját, 45 penny-t kel mindenkinek megfizetnie. Ad absurdum tehát az album tehát ingyen is megszerezhető.

 

Természetesen a lépés hatalmas visszhangot váltott ki. Az elvakult kiadóellenesek a kiadók azonnali megszűnésének vízióját kezdték emlegetni, elfeledve azt, az egyébként el nem feledhető, és figyelmen kívül nem hagyható tényt, hogy a Radiohead nem a zenekar a sarki kocsmából, hanem egy a világ zenei életének legismertebb és legsikeresebb tagjai közül.

 

A kísérlet ennek ellenére igen érdekes, hiszen egy régóta hangoztatott, lehetséges csatornának az agresszív tesztjét jelenti. Ha pedig a lesz sikeres lesz, akkor az valóban földindulásszerű változásokat (is) hozhat, persze csak a TOP 100, amúgy is milliomos bandák közösséggel való kapcsolattartásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr40635236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása