Free Music!

Újabb információk a Myspace lehetséges belépéséről

2008. február 24. - Pléh Dániel

Egyre több, és egyre részletesebb információk látnak napvilágot a MySpace digitális zenei terveiről. Még mindig nagyon sok a tisztázatlan kérdés, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a megállapodás részeként a nagy nemzetközi kiadók többségé részesedést szerezhetnek majd a létrejövő szolgáltatóban.


Maga a szolgáltatás egyre több forrás szerint egy letölthető widget formájában lesz elérhető. Ezen keresztül lesznek elérhetőek ingyenesen a zenék, és ezen fognak futni a hirdetések.


A tárgyalások természetesen még embrionális fázisban vannak, azonban mind a kiadók, mind a a News Corp. számáras alapvető fontosságú stratégiai célok szólnak az együttműködés mellett. A Myspace tulajdonosai számára a zenei területen való előretörés kulcsfontosságú lehet a nagy vetélytárs, Facebook által keltett egyre erőteljesebb nyomásra adandó válaszban.


A kiadók számára pedig minden olyan új üzleti lehetőség, amely csökkenti az iTunestól, és a néha kiszámíthatatlan Steve Jobstól való függésüket érdekes és megvizsgálandó lehetőség.


Komplikálja ugyanakkor a tárgyalásokat a Universal Myspace-el szemben folyamatban levő pere, illetve az, hogy a szolgáltatás iránt érdeklődik az idei évben kiemelt figyelemmel kísért zeneipari szereplője, az Amazon.


Mindezek ellenére egyben biztosak lehetünk:az elkövetkezendő pár hét (hónap?) a Myspace-ről fog szólni!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr38635192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása