Free Music!

A SONY BMG saját, DRM mentes zenei szolgáltatást indít?

2008. március 25. - Pléh Dániel

Az elmúlt napok ,hetek az Apple-ről, és a Myspace zenei kezdeményezéseiről szóltak, most azonban ismét úgy tűnik, mintha a kiadók kezdenék átvenni a kezdeményezést. Az EMI bejelentése, mely szerint csatlakozik a Nokia, alapvetően a Universal-al kidolgozott Comes With Music direktívájához úgy tűnik egy újabb tűzijáték hullámnak volt a kezdő lövése csupán.

Rolf Schmidt-Holtz, a SONY BMG vezérigazgatója a Franfurter Allgemeine Zeitung-nak nyilatkozatában, hírügynökségi jelentések szerint azt nyilatkozta, hogy a lemezkiadó komolyan fontolgatja egy saját, majd minden hordozható lejátszóval, közütk az Ipoddal is(!!)kompatibilis, havi díj ellenében igénybe vehető zenei szolgáltatás kialakítását.

A hír önmagában is érdekes, különösen az iPod említése miatt,s egyben azt is jelenti, jelentené, hogy a dalokat MP3 formátumban szerezhetnék meg az előfizetők. Nyilatkozatában a havidíj nagyságáról is beszélt, 6-8 euró közé helyezve azt.

Érdekesnek, és a zeneipari blogok, és szakemberek körében meglehetős értetlenséggel fogadott hír, egyelőre ugyanis nem igazán látható, hogy egy ilyen, korlátozott tartalommennyiséggel rendelkező szolgáltatás hogyan tudja tudná felvenni a versenyt akár az Apple napokban bejelentett hasonló szolgáltatásával, vagy az Amazon letöltés alapú megoldásával.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr37635178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása