Free Music!

Comes with Music-újabb zenei csoda modell?

2008. április 19. - Pléh Dániel

A Nokia, tavaly ősszel a Universal Music-al együttesen bejelentett Comes with Music névre hallgató, hordozható lejátszók mellé, prémium szolgáltatásként vásárolható, a későbbiekben korlátlan zeneletöltési lehetőséget biztosító szolgáltatásáról, amelyhez a közeljövőben az EMI is csatlakozni kíván,most először szivárogtak ki lényegi felhasználási adatok.

 
A Nokiához közel álló és jól informált források szerint a Universal az ilyen opcióval felszerelt készülékek esetében mintegy 33-35 dollárt kap. A kiadó piaci részesedését illetve az üzleti modellt tekintve ez azt (is) jelenti, hogy ha valamennyi kiadó-major és független- egyaránt elérhetővé tenné a tartalmait úgy közel 115 dollárt( 20 000 Forint) kellene prémiumként fizetni.

 
Ez-mármint további majorok csatlakozása- egyáltalán nem elképzelhetetlen, ugyanis a Nokia tavaly összesen,világszerte mintegy 440 millió telefont adott el. Ha ezeknek csak 1%-a esetében kérték a vásárlók a korlátlan zeneletöltési opciót, akkor az 175 millió dollár bevételt jelentett a Universal számára, szűk 3 hónap alatt. Ez pedig már az iTunes révén elérhető bevételekkel vetekszik!

 
Lehet, hogy egy újabb, sikeres kapcsolt üzleti modellt sikerült a világ legnagyobb készülékgyártójának életre hívnia?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr20635166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása