Free Music!

Zene a PC-hez?

2008. október 27. - Pléh Dániel

A kiadók bevételnövelési lehetőség keresésének úgy tűnik nincsen határa. Mint sok más, a digitális zene forradalmasítására vonatkozó kísérletben, itt is a Universal és Doug Morris játssza a főszerepet.

A piacvezető hanglemezkiadó a Dell-el együttműködve az újonnan vásárolt Dell számítógépeken jelenik meg zenéivel. No nem az egész Universal katalógussal azonban, hanem csak tematikusalistákkal. (tulajdonképpen playlistekkel) Minden egyes playlist 50 dalból áll, és 25 dollár felárért cserébe találja meg a PC vásárló a megvásárolt gépen a  DRM mentes, korlátlanul mozgatható dalokat.
 

Maga a konstrukció érdekes és figyelemreméltó ötlet, hiszen a jelenlegi digitális zeneterjesztés legnagyobb problémája az, hogy nincsenek kidolgozva és felépítve az egyszerű, pay per track modellen felül, alternatív legális zeneterjesztési modellek. Ilyen és ehhez hasonló új. Árukapcsolásra alapuló modellekből egyre többre lesz/lenen szükség a közeljövőben.

 

Ugyanakkor a konkrét ajánlat sikertelensége már most kódolva van, hiszen a fogyasztóknak a legalapvetőbb elvárásuk, hogy minél szélesebb repertoárból szabadon válogathassanak, s ezt ez az ajánlat csúnyán és egyértelműen megsérti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr48729511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása