Free Music!

A zenei tartalmak nélkül nem létezhet a Youtube!

2009. szeptember 20. - Pléh Dániel
Azt, hogy a zenei videók kulcsszerepet töltenek be az online videózásban, mindenki sejtette, gyakorlatilag a kezdetektől fogva. Ha nem így lenne, nem lettek volna és lennének folyamatos viták a tartalomtulajdonsok és a videómegosztók között a tartalmakért fizetendő díjakról, a tartalmak levételéről.
 
A Tubemogul legfrissebb, az egyedi zenei videókat illetve a csatornákat egyaránt számításba vevő elemzése alapján, a legnépszerűbb (TOP 50) videók esetében totális a major kiadók dominanciája. Valamennyi TOP 50 videó megtekintésnek 64%-a a major kiadók hoz tartozik, s ezzel magasan ők a legtöbb videómegtekintéssel rendelkező tartalomtulajdonosok.
 
 Mindez azt is magában hordozza, hogy a kiadók és a kiadói tartalmak nélkül bizony a Youtube népszerűségben messze elmaradna jelenlegiitől S ez bizony újabb, minden eddiginél erőteljesebb és intenzívebb csatározásokat is előrevetít videoklip témában…
 
 Ugyanakkor ezek a statisztikai adatok azt is jelentik egyben, hogy valóban az zenei tartalmak azok, melyek a videómegosztókat dominálják, s valóban a jó minőségű, profin menedzselt zenei tartalmak lehetnek azok, melyek monetizálhatóak, s amelyek segítségével a videómegosztók nyereségesen üzemeltethetők.ördögi körnek tűnik? Igen az, mint minden eddigi digtális zenei paradigma.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr861385283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása