Free Music!

BRÉKING: Zenei szolgáltatást indít a Google!

2009. október 21. - Pléh Dániel

A google  zeneiparba való belépését (leszámítva persze a Youtube-on keresztül való szerepét) a legtöbb iparági szakértő egy sors és trendfordító eseményként aposztrofálta, már évekkel ezelőtt. A vágyak és a várakozások ellenére minden nem következett be, több ok miatt sem. Egyrészt a Google alapvetően kereső alapú megközelítése és filozófiájába nehezen illeszthető be egy ilyen klasszikus tartlaomjellegű szolgáltatás kialakítása. A tartalomhoz kapcsolódó maga költségek, rendezetlen jogi helyzet és az egyértelműen sikeres üzleti modellek hiánya eleddig elriasztotta a keresőóriást, még az akvizícióktól is.

Egyetlen megjelenése a Google zenei törekvéseinek, az amúgy a digitális zeneipar számára nem létező, Kínában való, természetesen kereső alapú megjelenés volt, melynek sikeréről vagy sikertelenségéről nincsen hír.

A mai nap kiszivárgott hírek szerint mindez azonban változni fog, a nem is olyan távoli jövőben.A jövő hét elejére postázott sajtómeghívók alapján a kereső cég a lala valamint az Ilike music-al való partnerségen keresztül lép be a zeneiparba.

Az egyelőre még kissé zavaros információk szerint nem egy teljesen új szolgáltatásról lesz szó, hanem a cég stratégiájának megfelelően a zenei tartalmak a keresésbe lesznek integrálva,s természetesen az adott kereséshez minden elérhető zenei tartalom, így pl. zenei videók is meg lesznek jelenítve. A hangsúly valószínűleg- a partnerek listájából  is érezhetően- a streamingen lesz, a találatok pedig jó eséllyel a google tőzsdei kereséséhez hasonló módon, elrendezésben lesznek megjelenítve.

Többet, bővebben szerdán. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a Goggle belépésével, a résztvevő szolgáltatások, s egyáltalán a zenei tartalmak keresése totátlsan új alapokra helyeződik,s teljesen új távlatok nyílhatnak meg..

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr921465316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása