Free Music!

10 millió u2 koncert néző a Youtube-on

2009. november 12. - Pléh Dániel

Az október végi U2 koncert a Youtube-n több szempontból is mérföldkőnek számított, mind a koncertszervezők, mind a Youtube számára. Egy alapvetően még üzleti modell nélküli területen az első próbálkozások sikeressége alapvető fontosságú.

Mindezek ismeretében a koncert, 10 milliósra becsült online nézőközönsége,igenjó eredménynek mondható, sőt  egy amerikai, vasárnap esti  televíziós műsoréval összevethető. Természetesen az  internet történetének valaha volt legnagyobb live stream eseménye volt ez, de ez inkább technológia értelemben lényeges, mint üzleti szempontból.
 
A hírek alapján a Youtube nem saját rendszerét alkalmazta a gigantikus show kiszolgálására, hanem az Akamai rendszereit, s sajt rendszereit csak a felvételről való megtekintéshez használta fel.
 
Üzleti szempontból ami érdekes az az,hogy az ilyen jellegű, az internetet egy újabb területre bevívő- élő koncertek megtekintése-, s azt forradalmasító  megoldás vajon mennyire könnyen lesz értékesíthető, értékesíthető lesz-e egyáltalán. Amennyiben igen, úgy várhatóan hamarosan gomba mód szaporodnak majd az ilyen jellegű közvetítések. Ha nem, akkor kénytelen, kelletlen megmaradnak majd alapvetően brandépítésre használható technológia megoldásnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr91484524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása