Free Music!

Zenei videóplaylistek a Youtube-on

2010. február 07. - Pléh Dániel

A Youtube gigantikus zenei adatbázisát tucatnyi szolgáltatás használja, kis túlzással élősködik rajta, így várható volt, hogy maga a Google is előáll idővel saját megoldásával. Mindez a közelmúltban megtörtént, a Music Discovery Project keretében.

 
A projekt oldalán a látogató bármilyen előadó nevét beírva egy információs oldalra jut, ahol megtalálható a keresett előadó vagy együttes rövid biográfiája, egy videóklipje, egy alapplaylist, valamint az összes elérhető videóklip a keresett előadóval. Ezen  felül láthatóak az előadóhoz hasonló előadók illetve a korábban már létrehozott előadót tartalmazó playlistek. Az elemek mozgatás borzasztó könnyű, a playlistekben szereplő klipek mozgatása, törlése is igen jól érthető és egyszerű.   
 
A kezdeményezés természetesen erősen támaszkodik egyrészt a Youtube zenei projektjére, a Vevo-ra, illetve magára a Yotubra- és a felhasználó által már korábban létrehozott videóválogatásokra, s a Youtube oldali videórendező oldalakt használja.
 
S hogy mindez mire lehet elég? Azt gondolom, a helyén kell kezelni a kezdeményezést. Láthatóan, kísérleti projektről van szó, a user interfészen még rengeteg csiszolnivaló van, az eddigi fejlesztések a videók összekapcsolását illetve az alaplogika kialakítását tűzhették ki célul.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr481691357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása