Free Music!

Gondban a Warner Music is

2010. február 17. - Pléh Dániel

Előző posztunkban még arról írtunk, boldogan, hogy 2010 a streaming zene éve lesz, lehet, az iTunes belépésével, a Spotify amerikai indulásával. Most, alig pár nappal ez után sokkal borúsabbnak tűnnek a digitális zene idei évi kilátásai.

 
A rendes éves jelentések időszakának eljöttével, a lemezkiadók is megtették mindezt, hol jobb, hol rosszabb hírekkel megtöltve a vaskos kimutatásokat. Az EMI rendkívül negatív, gyakorlatilag az egykori patinás kiadó csődjét előrevetítő jelentése után a Warner Music is közzétette a december 31-er véget érő pénzügyi negyedévéhez tartozó pénzügyi adatait.
 
A Edgar J,.Brofman által vezetett kiadó összesen 17 millió dolláros veszteségről számolt be. A teljes bevétel 918 millió dollár volt, ami 3%-os növekedés az előző év hasonló időaszakához képest, ellenben visszaesés az előző negyedévi adatokhoz képest, mégha nem is jelentős (2%)  
 
A digitális bevételek, a teljes bevétel 20%-t kitéve, 184 millió dollárra rúgtak, ami az előző év hasonló időszakához képest nem túl , meggyőző 8%-os növekedést mutatva.  A működési bevételek 5%-al, 112 millióra nőttek az előző évhez képest, a szabad készpénz mennyiség ellenben -44 millió dollár, úgyhogy komoly befektetésekre ne számítsunk a Warner Musictól a közeljövőben. Ezt látszik alátámasztani a kiad, a jelentés kommentáló közleménye, mely szerint továbbra is a takarékos és jövedelmező gazdálkodása a céljuk, a tehetségkutatás erősítésével, s az új üzleti modellek folyamatos kiaknázásával. Ámen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr481748037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása