Free Music!

A Warner Music véget vet az ingyenes zenének?

2010. február 17. - Pléh Dániel

2010 a streaming zenei szolgáltatások életében, szinte friss és ropogós bejegyzésünk alapján kulcsfontosságú és pozitív évnek tűnt.  Racionalizálódott piac, csupa erős és eltökélt szereplő. Úgy tűnt, a tartalomtulajdonosok is a megfelelő hangsúllyal kezelik az új digitális zenei paradigmát.

 
Mindezen várakozásokat húzta, meglepetésszerűen teljesen keresztül Edgar JF. Bronfman a Warner Music vezére, a negyedik negyedévet értékelő nyilatkozatában, Ebben kijelentette, a Warner Music számára  az ilyen jellegű, alapvetően ingyenes szolgáltatások a jövőben érdemi üzleti jelentőséggel nem bírnak, s ennek megfelelően a kiadó támogatására sem számíthatnak majd…
 
Egy alapvetően rövid, sommás mondat, amely olyan szolgáltatások alapjait rengetheti meg, mint a Last.Fm, a Spotify a Myspace Music vagy éppen a Pandora. Az élő szerződéssel rendelkező szolgáltatások helyzete némileg megnyugtatóbb, azok esetében-mint pl.a Spotify-, melyek pont szerződés megújítás előtt állnak ugyanakkor a helyzet kifejezetten kétségbeejtő.
 
S hogy ezt a teljesen váratlan lépést valóban a Warner, előző évi, a digitális bevételek tekintetben valóban csalódást okot jelentése okozta-e? Elképzelhető.. de az is elképzelhető, hogy valójában az Apple első, a zene fogyasztás teljesen új alapokra helyező megoldásának, tartalmi oldali megnyilvánulását láttuk..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr711748081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása