Free Music!

Vevo redesign

2011. január 18. - Pléh Dániel

A videótartalmak szerepe a digitális zenében az elmúlt években nőttön nőtt, és ez 2011-ben sem lesz másképpen. Sőt! 2011-ben legnagyobb valószínűség szeriot a zenei portálok is a vidótartalmak felé mozdulnak el, s a videómegosztók is folytatják az elmozdulást a minél több szöveges tartalom felé. A tét nagy, így már az év elején lépésre szánta le magát a Vevo és tulajdonosa a Google.

 
Az oldal január első napjaiban élesült ráncfelvarrásának köszönhetően picit gyorsabban megjelenik (már ahol elérhető ugye…), s a személyre szabott, ajánló jellegű tartalmak könnyebb és hangsúlyosabb megjelenítését is elősegíti.
 
 
Az oldal rigorózusan ragaszkodva a „content first” elvhez, a nyitóoldalon szinte kizárólag vidókat ajánl. A What’s hot pontban értelemszerűen a legfrissebb, legtöbbet megtekintett videók listája látható.
 
A videos you may like pontban a Youtube és a Google messze földön híres és sokak által nagyon nem kedvelt algoritmusa ajánl nekünk videókat, inkább nem is akarjuk tudni mi alapján…Kiemelt helyet kaptak azok a tartalmak, melyek gyakorlatilag már nem is videóklipek, inkább olyan, mozgóképes tartalmak, melyek a zenéhez, az előadókhoz köthetőek, illetve a portál szakértői által létrehozott, nagyobb stílusokat átölelő playlistek is.
 
Talán az oldal legeredetibb megoldása az alsó harmadában található. Egy sorba rendezve, a legtöbb oldalon megszokottnál jóval hangsúlyosabban jelenítik meg, az amúgy alapvető közösségi elemeket (facebnok, twitter, blog stb.) illetve a vevo legütősebb tulajdonságát: totális multiplatformitzást! Bárhol, bármilyen eszközön nézünk videókat, azok bekerülnek az ajánlórendszerbe, így (elvileg) időről időre egyre finomabb és érdekesebb ajánlatokat kapunk majd a fő oldali, személyre szabott ajánlóban.
 
Azt gondolom, a Vevo legnagyobb erénye jelenleg az, hogy apró, pici változtatásokkal operál, s ezeknek az eredményességét elemzik, szinte azonnal. Ennek köszönhetően az eredetileg kialakított, roppant mód letisztult, sok képet alkalmazó de ennek ellenére szellőségét és áttekinthetőségét megőrző site megmarad ilyennek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr722535874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása