Free Music!

Elkezdődött a Google Music tesztelése

2011. március 28. - Pléh Dániel

 

Az Amazon  webes zenei tárhely szolgáltatásának huszárvágás szerű indulása agyon sok mindent felül fog írni a zenei cloud szolgáltatások piacán, ugyanakkor tény, hogy a hírek szerint mind az Apple, mind a Google egyre közelebb és közelebb jut a hőn áhiíott induláshoz.
 
Utóbbi a hírek szerint olyannyira közel került, hogy a napokban elkezdődött a szolgáltatás belső, Google szintű publikus tesztelése. Ez azt jelenti, hogy a tesztbe már nem csak a projekt tagjai, hanem gyakorlatilag minden Google alkalmazott részt vehet. Technológiai értelemben véve tehát a Google Music úgy tűnik készen áll az indulásra.
 
 
Üzleti értelemben ugyanakkor a hírek szerint továbbra sem. A Google és a kiadók között a legmagasabb szinteken, zeneipari szakemberek bevonásával folynak az egyeztetések. Azok az egyeztetések melyek rendívül komplikáltak, a Google (és az Apple is) ugyanis egy teljesen újfajta digitális zeneterjesztési területre szeretne betörni, ahol a legálisan megvásárolt és az ismeretlen eredetű tartalmak egyszerre, egy helyen, megkülönböztetés nélkül vegyesen lesznek elérhetőek.
 
Akár hogyan is állnak a tárgyalások, az Amazon lépése egészen biztosan fel fogja azokat gyorsítani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr262780581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása