Free Music!

Gratulálunk Kitzinger Dávidnak!

2011. április 08. - Pléh Dániel

Annak kapcsán, hogy elképzelhető, hogy Sean Parker Napster alapító egy befektetői csoport tagjaként a Warner Music közvetlen irányításba is beleszólást nyerhet a közeljövőben említettük, hogy a kiadók, illetve az egész digitális zenei ipar sikerességéhez maguknak a szereplőknek kell drasztikusan átalakulniuk, nyitottabbá válniuk.

Bevallom nem gondoltam volna, hogy ennek a trendek  Magyarország napokon belül meg fog felelni, s nem is az üzleti oldalon történt változásoknak köszönhetően, hanem a szabályozási oldalon bekövetkezettek okán.

Kitzinger Dávid kinevezése (aki nem ismerné)  Sajó Zsuzsa nyugdíjba vonulása után teret engedhet, a dinamikusabb, a legális szolgáltatások támogatását elősegítő szemlélet elterjedésének a hazai digitális zenei piac egyik- ha nem a legfontosabb- szabályozó szervénél.   

Dávid kinevezése természetesen nem jelkent garanciát semmire. Nem jelenti azt, hogy innentől kezdve ingyenes lesz a zeneletöltés Magyarországon. De lehetőséget bizonyosan jelent majd, hiszen olyas valaki lesz, lehet majd a tárgyalópartner, aki tisztában van az internetes gazdasági alapokkal, lehetőségekkel ,realitásokkal. És ez nagyon nagy szó. A többi már nem csak rajta múlik…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr882807500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása