Free Music!

Megérkezett Magyaroszágra az iTunes Match

2012. július 20. - Pléh Dániel

Az iTunes tavaly őszi indulása után ismét egy lépéssel közelebb került Magyarország a digitálisan is jegyzett országok térképéhez azáltal, hogy hosszú várakozás után az iTunes Match, azaz az Apple felhő alapú zenei szolgáltatása nálunk is elérhető.

Mindez azt jelenti, hogy nagyjából a mai naptól az igazán hardcore zenekedvelők 25 euró ellenében, maximum 25 ezer dalig saját zenei gyűjteményüket is elérhetővé tehetik valamennyi iOS eszközön, legyen az számítógép, vagy éppen mobiltelefon, esetleg Ipad.

match_hu.png

Maga a szolgáltatás működés nem túl bonyolult: a 25 eurós, éves díj befizetése után az iTunes lejátszóprogram megkeresi a számítógépen, okostelefonon vagy táblagépen tárolt zenéket, és megkeresi azok legális, jó minőségű kópiáit az iTunes 16 millió dalból álló zenei adatbázisában és összepárosítja őket az adatbázisban található verziókkal. Amennyiben  az iTunes Match  olyan zenéket talál a gépen, amelyeket egyébként nem lehet megvenni az iTuneson, akkor feltölti azokat fizikailag is feltölti az Apple iCloud felhő alapú szolgáltatásába.

Az iTunes Match itthoni elindulása természetesen nagyon jó és fontos lépés, ugyanakkor látni kell, hogy a felhő alapú szolgáltatások jelenleg még evoluciós fázisuk első részében tartanak csupán és elfogadottságuk, népszerűségük még a tengerentúli piacokon is meglehetősen alacsony. Így  badarság  lenne arra számítani, hogy tömegesen jelennek majd meg az iTunes Match fizető felhasználók. Hasonlóan a tengerentúli tapasztalatokhoz, itthon is inkább az igazi audio junky-k megjelenése várható!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr834667788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása