Free Music!

A növekvő népszerűsége ellenére befektetők továbbra is szkeptikusak a Pandora jövőjét illetően

Bejegyzés alcíme...

2012. augusztus 21. - Pléh Dániel

Ugyan a Wall Streeti elemzők továbbra is inkább a kételkednek, mint feltétlenül hisznek benne, ettől függetlenül tény. a vezető közösségi on demand rádió, a Pandora  továbbra is elképesztő ütemben növekszik.

A szolgáltatást aktívan használók tábora kis mértékben 54.5 millióra 54.9 millióra nőtt, azaz az on demand rádió 400 ezerrel tudta növelni aktív felhasználóinak számát. További jó hír, hogy február óta immáron hatodik hónapban egy huzamban, így az évben összesen már 145 millió órával nőtt a havi hallgatottsága a szolgáltatásnak. A használat növekedése érezhető a tengerentúli rádiók  piaci részesedésén is, ahol a Pandora immáron 6.13 %-ra növelte részesedését, az egy évvel ezelőtti 3.51%-ról!

pandora_stock_03_08.jpg

A rádió már korábban említett helyi értékesítési csapatának kiépítése azonban vegyes befektetői fogadtatásra talált. Hosszú távon nyilván kedvező hatással lesz a cég jövedelmezőségére a helyi értékesítési hálózat, rövid távon ugyanakkor sok olyan költség merül fel a kialakításával kapcsolatban,. Melyek jelenleg még nincsenek érzékeltetve a részvényárfolyamban- állítják  befektetési elemzők. Rövid távon ugyanis alapvetően a befektetési oldala, azaz a költségek jelennek majd meg, melyek a különböző jövedelmezőségi mutatókat előreláthatólag rontani fogják a tervekhez,előrejelzésekhez képest.

A Pandora számára nem is ez- az újabb negatív előrejelzés- jelenti az igazi problémát , hanem az, aki mindezt tette. Az előrejelzés és egyben az alulsúlyozási (azaz gyakorlatilag eladást javasló) javaslatot a Morgan Stanley, a Pandora tőzsdei kibocsátásakor az első vásárlók között levő befektető cég tette. Egy ilyen lépés a kezdeti befektetőktől mindig nagyon erőteljesen bizalom romboló, ami jelen esetben sokkal fontosabb, mint a Pandora éppen aktuális- amúgy folyamatosan csökkenő- árfolyama.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr94700593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása