Free Music!

Bezárja zeneáruházát a Tesco

2012. szeptember 03. - Pléh Dániel

Ahogyan azt a nyár elején megírtuk itt a Muzzak hasábjain is, a kiskereskedelmi óriás a Tesco megvásárolta a We7 streaming szolgáltatót.  A tranzakciónak természetesen következményei lesznek, a Tesco már meglevő zenei érdekeltségeit illetően.

Szeptember 8-án az MP3 vásárlások lehetősége megszűnik, a Tesco bezárja  pay per track alapú, egyedi dalvásárlásokra alkalmas a korábban vásárolt tartalmak azonban a jövőben is újból letölthetőek lesznek, a Tesco tescoentertainment.com oldaláról.

tesco-digital1.jpg

Nem kell túl sokat elmélkedni azon, mi is az oka a lépésnek. Egyrészt a Tesco ezáltal is szeretné minél inkább a streaming szolgáltatás felé terelni ügyfeleit, ami érthető is, hiszen ellenkező esetben két, egymással versengő, egymást kannibalizáló szolgáltatás lenne a kereskedelmi cég birtokain belül. Másrészt a pay ter track szolgáltatás piac gyakorlatilag évek óta mozdulatlan. Az iTunes magabiztosan dominál, mögötte, messze lemaradva, de mindenkit maga mögé utasítva követi őt az Amazon. A legális Mp3 letöltési piac tehát nem tudod érdemben kifejlődni, a kereséseket a mai napig az illegális oldalak vezetik.

A Tesco lépése tehát mind a piaci karakterisztikáját, mind saját stratégiáját tekintve helyes lépés, méghogyha  kommunikációs szempontból nem feltétlenül örömteli esemény.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr484728553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása