Free Music!

Sebességet vált az Xbox Music-mire lesz mindez elég?

2013. szeptember 20. - Pléh Dániel

Az XBOX Music, a Microsoft újabb kísérlete a sikeres zeneipari szereplésre idestova  egy éve van jelen a piacon, eleddig marginálisnak mondható eredménnyel, eredményekkel. Az is igaz ugyanakkor, hogy a redmondi cég láthatóan megfontoltan halad, mind a platformok, mind a funkcionalitás bővítését illetően.

Ezen lassan, de biztosan csordogáló folyamat során eljutottak talán a legizgalmasabb pontig: Az XBOX Music ugyanis immáron elérhető Android valamint iOS platformon is. A mobil operációs rendszerek népserűségét valamint a mobil, mint platform fontosságát a streaming szolgáltatások esetében azt is mondhatnánk, hogy érdemben most indul a Microsoft szolgáltatása...

xboxmusicpressimages_2.jpg

A redmondi cég tervei szerint az alkalmazás folyamatos fejlődés, fejlesztés alatt áll majd- ezt eddig láttuk, nagyobb baj, hogy szükség is volt rá- az elkövetkezendő időszak legfontosabb fejlesztései pedig a közösségi zenei élmény köré csoportosulnak majd.

A két legfontosabb mobil platformon való megjelenés mellett a Microsoft az üzleti modellen és érdemi változtatásokat hajtott végre: A szolgáltatás mostantól, a weben minden böngésző típuson ingyenes lesz, hat hónapon át. ( mobilon tehát nem)

A nagy kérdés természetesen az, hogy elég lesz-e mindez? A Microsoft  meglehetősen korán, az Apple, a Google, valamint az Amazon előtt lépett be a streaming piacra. Az XBOX, mint  brand jó választás. A kulcs ellenére nem ez, hanem az, hogy a Microsoft mennyire lesz képes új előfizetőket akvirálni.  Nem lesz könnyű dolga, hiszen as hírek most nem róluk, hanem az Apple-ről szólnak...

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr55512786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása