Free Music!

Tökéletes karácsonyi ajándék audiofileknek a Marshalltól

2015. december 15. - Pléh Dániel

Amikor tavaly ősszel felröppentek az első hírek arról, hogy az Apple a Beats Music márka kivezetésére készül már felröppent az a pletyka, hogy sok más irány mellet, az Apple zenei elkötelezettségét immáron egy zenei fókuszú hardverban is kifejezné.

Akkor leginkább egy Beats márkára keresztelt iPhone merült fel, mint lehetőség, azonban az elmúlt időszak rengeteg Apple zenei esemény bejelentése során egy alkalommal sem került elő, mint lehetőség.

marshall-london-phone-1_1900.jpg

Az Apple a mai napig nem jelent meg a piacon az olyannyira várt Beats márkázott zenei középpontú telefonjával, megjelent ugyanakkor a piacon, egy igazi legendás zenei márka, a Marshall.

Az alapvetően a hangszeriparból ismert gyártó első mobiltelefonja, persze nem mérhető a top kategóriás Apple vagy akár Samsung telefonokhoz, azonban több, láthatóan előremutató megoldással jelentkezett első telefonjában.

A Marshall London névre hallgató készülék, egy Android operációs rendszert futtató, a legjobb minőségű audio tartalmak kezelésére dedikált processzorral, minőségi fülhallgatókkal és a csatlakoztatásukra szolgáló két darab, különálló jack dugókkal, equalizerrel, hangerőszabályozó click–wheel-el, cserélhető akkumulátorral illetve bővíthető memóriával.

A telefon először a kisebb piacokon válik majd elérhető, így aki mindenképpen szeretne hozzájutni annak a Skandináviába a balti államokba vagy Angliába kell majd utaznia és mintegy 165 ezer forintot ( 580 USD) kell fizetnie, hogyha magáénak szeretné tudni a telefont.

Azt a telefont, amely hardver adatai nem túl erősek (4.7-inch 720p IPS LCD kijelző, a quad-core 1.2GHz Snapdragon 410 processzor, 2GB of RAM, 16GB tárhely, és 8 Megapixeles kamera) és amely alapján kétszer annyiba kerül, mint a hasonló képességű telefonok. Kapunk viszont egy messze előremutató designt és megjelenést, valamint egy olyan telefont, amit valóban a zenehallgatásra terveztek.

Mi magunk sokan másokkal együtt azt gondoltuk, az első piaci szereplő, aki ezt meglépi majd, az Apple lesz, kihasználva a Beats, mint hardvare márkában rejlő erősséget. Tim Cook-ék egyelőre sokkal inkább koncentrálnak az Apple Watch-ra zenei téren, így a Marshall akár komolyabb szeletet is kihasíthat magának a high end szegmensből. Mert afelől pillanatnyi kétségünk se legyen, hogy a Marshall London a vastag pénztárcájú, audiofil telefontulajdonosokat célozza.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr507640062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása