Free Music!

Hatalmas exkluzív fogás az Apple Musictól

2016. augusztus 06. - Pléh Dániel

Az, hogy az Apple komolyan gondolja, hogy az Apple Music-kal nem csupán az audio tartalmak terén válik meghatározó piaci szereplővé nem sokkal a szolgáltatás indulása után egyértelművé vált, amikor  is az Apple, alapvetően az általa támogatott előadók videóklipjeinek készítésébe kapcsolódott bele.  az Apple a kiemelt és támogatott előadók számára videótartalmak gyártását is megkezdte. Drake Energy című, illetve Pharrell Freedom, illetve Eminem Phenomenal című videóját egyaránt házon belül készített az Apple. A következő videó pedig MIA Matahdatah Scroll 01 Broader Than a Border című dalához érkezett Cupertino-ból, illetve Purity Ring, Diddy valamint James Bay is az Apple-el dolgozott.  Az,hogy a  végső cél ennél sokkal-sokkal több, utalt az is, hogy az Apple platformján tavaly ősz óta  nem csupán más oldalakról van lehetőség videókat belinkelni.

late-late-show-james-corden.jpg

A múlt héten ugyanakkor az Apple egy újabb  óriást lépést tett   abba az irányba,  ahol az audio és a videótartalmak közötti határ elmosódik.  Az elmúlt hetekben, hónapokban egyre nagyobb népszerűségre szert tevő James Corden’s Late Late Show  Carpool Karaoke  része saját show műsort kap, nem is akárhol, hanem az Apple Music részeként!

Hogy mindez mit jelent a gyakoroltban?  Röviden azt, hogy  a show-  itt most csak a Carpool Karaoke-ról beszélünk- a jövőben csak az Apple Music részeként lesz elérhető.  A hírek szerint az Apple első körben 16 epizódot rendelt meg, melyek hetente lesznek láthatóak.

Igen ám, de a műsorvezető minden jel szerint nem az egyre népszerűbb James Corden vezeti majd, hiszen ő marad a CBS-nél  saját műsort vezetve. Többek között ez az egyik oka annak, hogy a rajongók sok mindennek mondhatóak csak boldognak nem. Sokan attól tartanak, hogy azon felül, hogy az új show, Cordan nélkül elvesztheti varázsát, illetve, hogy a CBS-en levő show-ról a hangsúly az Apple Music-féle verzióra terelődik majd.

Akár így lesz, akár nem, a lépés plasztikusan mutatja, hogy az exkluzív tartalmak szerepe milyen meredeken emelkedik a streaming szolgáltatások körében, amelyek egymás elől próbálják elhappolni az érdekesebb megjelenéseket vagy akár előadókat.   Ebben a versenyben az Apple nem állt túl jól, a Carpool Karaoke-val ugyanakkor  más irányba, a videók felé terelheti a harcot…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr118918154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása