Free Music!

Vegyes Napster negyedév

2007. november 19. - Pléh Dániel

Újabb negyedév telt el, újabb Napster pénzügyi beszámoló látott tehát napvilágot. A kép szinte már megszokott módon vegyes. Ami a bevételeket illeti a hajdani P2P óriás igen-igen jó negyedévet zárt, hiszen közel 30%-al, az előző év hasonló időszakában elért 24,5 millióról 30 millió fölé emelte negyedéves bevételeit. A kiadási oldalon is kedvezőbb a helyzet, hiszen a lezárult negyedévben mindösszesen 5.2 millió dollárnyi veszteség képződött, az előző év 9 millió dollárjához képest.  

Egyértelmű negatívum ugyanakkor, hogy az előfizetőszám csökkent az előző év hasonló időszakához képest, 20 000 fővel 750 000-re.

 Továbbra is aggodalomra ad okot a cég készpénzállománya. Az aktuális negyedévben a cég rövid távú befektetései, kinnlevőségei több, mint 68 millió dollért tettek ki. Ez lényeges csökkenés az előző évi 90 millió dollárnál is magasabb összegnél, viszont emelkedés az előző negyedévi értékhez képest.   

 A Napster vezetősége, az előző negyedév végéhez hasonlóan most is sietett megnyugtatni a befektetőket:"Előrejelzéseink szerint a harmadik negyedéves bevételeink meg fogják közelíteni a 33 millió dollárt, köszönhetően elsősorban a Napster to go mobiltertületen való térnyerésének "- bizakodott a cég pénzügyi igazgatója. További jó hír a cég háza tájáról, hogy az angol hivatalos lemezeladási ügynökséggel együttműködve streaming toplsiták bevezetését is tervezi a közeljövőben.  

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr51635224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása