Free Music!

Mi lesz a MySpace Music-al?

2010. január 03. - Pléh Dániel

A Myspace Music első éve felemásra sikeredett, ezt most már a New Corp.-n belül is bevallják, méghogyha nem is hangosan, s persze nem büszkén.  A szolgáltatás javításának első lépése az interfész javítása volt, ez szeptemberben meg is történt.

 
Úgy tűnik, a Murdoch birodalom vezetősége számára mindez csak szükséges, de nem elégséges lépés volt. Az Ilike megvásárlásával egyszerre haraptak bele a legnagyobb vetélytárs, a Facebook testébe, s tettek szert egy rendkívül népszerű és sikeres szolgáltatásra. Ugyanakkor a MySpace Music és az iLike integrációja a mai napig várat magára, s így két egymással versengő portfolió tagról beszélhetünk inkább, mint ésszerű integrációról és piacvásárlásról.
 
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a napokban fejeződött be és vált publikussá a MySpace-Imeem tranzakció. Az ismertté vált adatok alapján gyakorlatilag ingyen (a hardverek árát leszámítva) jut hozzá az Imeem 16 milliós felhasználói táborához. Valamennyi eddig létrehozott Imeem playlist és felhasználó a MySpace Music-ba lesz migrálva hamarosan. A fejlesztések már most sem megengedettek, az Imeem, eleddig nyitott és publikus alkalmazás interfésze már nem elérhető a fejlesztők számára.
 

Az Imeem története ezzel, meglehetősen szomorú véget ér, bár mindez aligha meglepő. Sokkal érdekesebb a MySpace Music helyzete, amely a folyamatosan formálódó, alakuló piacon egyre jelentősebb pozíciókat épít ki, igaz nem saját erőből, hanem más szereplők felvásárlásával. Nincsen ezzel semmi probléma, ez a világ rendje, a tehetséges, de pénzügyileg ingatag(abb) lábakon álló kicsiket felvásárolják a nagyok, hogy a kicsik által tőlük elvett piacokat visszaszerezzék. Ahhoz azonban, hogy mindez pénzt is termeljen, s igaszolja a kiadott dollárok jogosságát, valamilyen formában hozzáadott értéket kell teremtenie, ellenkező esetben csupán házon belüli versengés alakul ki, ami sosem, célravezető. A Myspace-nek tehát záros határidőn belül, valamilyen módon meg kell oldani a két, kicsi, mozgékony oldal integrálását a nagy, monumentális MySpace portálba, s magába a MySpace Musicba. Nem tévedünk sokat, ha azt mondjuk, nagyon sok múlik mindennek a sikerességén és sebességén…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr191611912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása