Free Music!

Bejelentik-e hétfőn az új, közösségi alapú iTunes-t?

2010. június 05. - Pléh Dániel

Arról, hogy az Apple jelentősen átalakítja az iTunest, és a lala felvásárlásával megteremtett lehetőséggel élve, a letöltés alapú szolgáltatásból egy cloud computing alapú szolgáltatássá alakítja, régóta keringenek pletykák, de alapvetően inkább csak pletykák, mint tények.

Egy ilyen horderejű átalakítás az Apple életében is komoly lépés lenne, s ennek megfelelő hírverésre is számíthat. Pont ez, a hírverés és az alkalom az, amely az amúgy a szolgáltatás megjelenésével kapcsolatban meglehetősen pesszimista hangokat elnyomva, egy a Június 7-ig , San Franciscoban tartandó Apple fejlesztői konferencián való bejelentés esélyét valószínűsíti!
 
Mi táplálja ezeket, a pár hónappal ezelőtt még hurrá optimistának számító feltételezéseket?   Alapvetően a fórum és a lala hivatalos bezárási időpontjának közelsége. A szolgáltatás lezárása és nem helyettesítése ugyanis olyan agresszív lépés lenne az Apple részéről, melyet a céget ismerők valószínűtlennek tartanak.
 
Mindeközben a cupertinoi-i cég a lala tavaly decemberi megvásárlása óta üzemehelyezett egy nagy méretű streaming szerver parkot, fél év pedig akár elég is lehet, hogy az amúgy is rengeteg iTunes kapcsolódási ponttal bíró Lala-t teljesen integrálják az iTunes-ba,
S hogy miért is lenne kulcsfontosságú az Apple számára a Lala minél hamarabbi integrációja?
 
Egyrészt, mert segítségével, elősegíthető lenne, hogy az iPod tulajdonosok tömegei váltsanak iPhone.ra, annak érdekében, hogy mindenhol élvezhessék a gigantikus zenei kínálat adta előnyöket.
 Másrészt az iTunes fejlesztése, továbblépés a jelenlegi pay per track modelltől, a vetélytársak (Mog, Spotify)  egyre erőteljesebb fejlesztései miatt, egyfajta megelőző termékfejlesztésként amúgy is időszerű.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr42006002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása