Free Music!

Webre megy az iTunes!

2009. december 11. - Pléh Dániel

 

A tranzakció bejelentésének pillanatától fogva spekulációk egész sora látott napvilágot azt illetően, mi is a célja az Apple-nek a lala megvásárlásával. Az egyik közkeletű vélekedés szerint Steve Jobs és cége a tisztán letöltés alapú zenei üzletből a streaming alapú piac felé nyitna, még mielőtt ott komoly vetélytársak nőnének ki a földből..
 
A Wall Street Jorunal  által is megszellőztetett információk ennél tovább mennek. A Lala segítségével az iTunes kilépne a desktop alkalmazások köréből, s a streaming modellt a weben tenné elérhetővé. Nem kellene többé letölteni az iTunest, nem kellene többé updatekkel bajlódni. Minden ott lenne a weben, s elérhető lenne akár Mac-n, akár PC-n, akár iPhone-n. A valódi és teljes körű Music acces, amit minden felhasználó réges régóta vár.
 
Persze mindennek ára lesz, minden értelemben. Steve Jobsnak  el kell fogadtatni az újfajta modell köré kialakítandó üzleti konstrukciót a kiadókkal.  A szolgáltatást igénybevevők pedig a jelenlegi információk alapján, egy már a Lala-n most is élő üzleti modell szerint hallgathatnák meg a dalokat: A hallgatók 10 centért stremalehetnek egy dalt, korlátlan számú alkalommal.
 
10 cent vagy 99 cent, tulajdonképpen tehát ez a kérdés. Meg persze az, a kiadók mit szólnak egy a jelenlegi Lala volumennél több nagyságrenddel nagyobb stream szám esetén ehhez a díjhoz. Mert afelől ne legyen kézségünk. 10 centért, az örökös, minden plartformon elérhető stream jog bizony igen-igen ínycsiklandó ajánlat egy zenekedvelő számára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr871588892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása