Free Music!

Egyesül a Vevo és a Myspace?

2011. április 30. - Pléh Dániel

 A hírek szerint a tegnapi elkezdődtek a News. Corp. és a potenciális befektetők között a tárgyalások a MySpace értékesítéséről. A hivatalos tárgyalásokkal párhuzamosan ugyanakkor titkos tárgyalások is folynak, melyek célja alapvetően a MySpace hasznosítása lenne, oly módon, hogy a jövőben is szakmai befektetők kezében maradjon, s hogy jelenlegi tulajdonosa is megőrizhessen valamit az irányításából.

 
A hírek szerint ugyanis a News Corp. megkereste a Google-t annak érdekében, hogy a zenei téren sokáig vezető erőnek számító MySpace tulajdonjogának átengedéséért egyesülne a Vevo és a MySpace, ezzel egy újfajta zenei teret létrehozva.
 
myspace-music-logo.jpeg
 
A hírt természetesen mindenki aki él és mozog a két cég környékén sietett megcáfolni, ugyanakkor tény, Rupert Murdoch számára egészen biztosan kecsegtetőbb opció beszállni valamibe a MySpace segítségével, minthogy eladja azt- veszteségesen- és a jövőben semmilyen beleszólása ne legyen a hajdan sikeres közösségi portál sorsába. A zenészek oldaláról nézve is lenne létjogosultsága az egyesülésnek, hiszen a MySpace oldalain elképesztő mennyiségű rajkongó, rajongói üzemet és az együttesek által feltöltött tartalom található, a Vevo pedig stratégiailag mint az ismert szeretne a  zenei videómegosztó oldal felől a zenei tartalomközpont irányba elmozdulni. Ehhez a betegeskedő MySpace-nél jobb alanyt még mindig nehezen találna, bármennyire is ellentmondásosan hangzik is mindez.
 
vevo_logo_2013.gif
Sok ismeretlenes az egyenlet, a Vevo oldaláról származó információk szerint valóban tárgyaltak a Felek, de megegyezni nem tudtak. Mindez persze nem jelent semmit, hiszen nagy kérdés, mire jutnak majd a tárgyalások során a többi, hivatalos, nem szakmai befektetővel. S azt se felejtsük el, hogy maga a Vevo is részben a nagy kiadók tulajdonában van. Azon nagy kiadók tulajdonában, melyek közül kettő helyzete rendkívül képlékeny jelen pillanatban. A libikóka tehát mindkét irányban eldőlhet…De érdekesnek feltétlenül érdekes lenne, hogyha a Myspace-t a Vevo segítségével élesztenénk- legalább részben- újra. Azt gondolom,szűkebb scope-csak zene- mellett nem lenne életképtelen vállalkozás!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr462857471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása