Free Music!

Google tulajdonban a Vevo

2013. július 10. - Pléh Dániel

Alig három héttel ezelőtt írtunk arról, hogy a Vevo- a roppant népszerű prémium videómegosztó- most kényszerű okokból, de tulajdonosváltás előtt áll, állhat. Mint azt korábban írtuk, a fő tulajdonos a Sony illetve a Universal kiadók úgy tűnik, megválnának tulajdonrészüktől.

A kissé kényszerű tulajdonoskeresés úgy tűnik nem tartott sokig, ellenben a tavaly őszi események ismeretében abszolút logikus döntés született, mind a Vevo, mind az új kisebbségi tulajdonos, a Google részéről!

A napokban létrejött és bejelentett megállapodás értelmében a Google 7%-os részesedést vásárolt , mintegy 40-50 millió dollár ellenében, valamint  hosszú távú együttműködést kötött a Youtube és a Vevo, a Vevo videók kiszolgálásáról.

youtube-vevo.jpg

Akár azt is mondhatnánk, hogy össze nő, aminek össze kell nőnie, de a helyzet ennél összetettebb! A Vevo és a Google között, pontosan a videók kiszolgálása miatt már a kezdetektől fogva szoros, stratégiai együttműködés volt. A Facebook, mint potenciális vásárló pontosan azért merült, merülhetett fel, mert képes lehetett volna a Youtube helyettesítésére a videók kiszolgálása terén is.

A Vevo számára a szorosabb kapcsolat a Google-al és a Youtube-al nem csupán a videók kiszolgálása, hanem a nemzetközi terjeszkedés terén is jól jöhet. A Youtube forgalmának jelenleg közel 70%-a az Egyesült Államokon kívülről érkezik. A legnépszerűbb videómegosztó 56 országban van jelen, helyi nyelven és soka segíthet a Vevo bevezetésében, terjesztésében.

A Google pedig végre elkezdte annak a megvalósítását, ami a legalapvetőbb feltétele zenei programjának sikeréhez: integrálvja szolgáltatásait! Nyilván a legnagyobb és legfontosabb lépés ezen a területen az lesz majd, amikor a Google Music és a Vevo integrációja megvalósul, de szűk egy évvel ezelőtt mindez  több szempontból is kizárható volt, addig most abszolút nem az…Úgyhogy igen, végeredményben minden össze nő, aminek össze kell…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr955391377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása