Free Music!

Akár már a héten bejelenti streaming szolgáltatását az Amazon?

2014. március 31. - Pléh Dániel

Az, hogy a szórakoztatóiparban- azon belül is a zeneiparban- néha semmi sem az, aminek látszik ismét jó példát kaphattunk, ezúttal az Amazon jóvoltából. Alig egy hete írtuk ugyanis, „a legfrissebb hírek szerint a Seattle-i székhelyű cég ismételten tárgyalásokba kezdett a nagy nemzetközi kiadókkal a szolgáltatás esetleges indításáról. Mindez azonban egyáltalán nem biztos, hogy azt jelenti, hogy a közeljövőben el is indul a szolgáltatás,. több okból is.”

amazon-video-event.jpg

A legfrissebb hírek ugyanakkor már arról szólnak, hogy a seattle-i székhelyű cég a jövő héten tartandó médiaeseményén akár már be is jelentheti a szolgáltatás indulását. A Wall Street Journal által megszelőztetett hír szerint ugyanakkor az előzetesen kiszivárgott hírekkel ellentétben a szolgáltatás nem a Prime előfizetéses szolgáltatás része lenne, hanem önállóan jelenne meg, és egyben lenne VOD és streaming szolgáltatás.

A gazdasági napilap által megszólaltatott, természetesen névtelenséget kérő források szerint a streaming szolgáltatás az Amazon core szolgáltatásával lenne integrálva, azaz az egyes zenei tartalmak vásárlásakor lehetőség lenne az adott előadó kapcsolódó videóklipjének megtekintésére is például.

Érdekesebb és egy hosszabb stratégiai folyamat eredménye lehet a videó szolgáltatás indítása, saját tartalmakkal. Az Amazon a tavalyi év során közel 1 milliárd dollárt költött saját gyártású tartalmakra, melyek segítségével az ezen a területen előtte járó Hulu és Netflix utolérése, megelőzése a célja.

A cég mindemellett a tavalyi évben, csendben elkezdte kiépíteni saját hirdetési hálózatát, saját porfoliójában illetve más oldalakon is és már tavaly közel 1 milliárd dollárt bevételt realizáltak segítségével, a látogatói adatok gyűjtésének köszönhetően pedig professzionális módon targetálhatják majd a hirdetéseket a jövőben.

Nehéz eldönteni, hogy az egy héten belül kiszivárgott, gyakorlatilag teljesen ellentétes tartalmú információk közül valójában melyik is igaz. Az ellenben szinte biztos tényként kezelhető, hogy az Amazon a jövő héten saját set-top boxot jelent majd be. Az eszköz a Kindle-t is meghajtó Android alapú, Amazon Common OS operációs rendszert használja majd és a hírek szerint az Amazon saját, a Prime előfizetéses szolgáltatatás részeként igénybevehető videószolgáltatásán felül harmadik feles alkalmazásokat is kínál majd, mint például a Netflix, vagy a Hulu. Vitathatatlan tény, hogy ebbe a kertrendszerbe tökéletesen illene egy zenei illetve videó streaming szolgáltatás, különösen amennyiben maga a hardver árban felveszi vagy esetleg lekőrözi majd a már piacon levő vetélytársakat.

Akár bejelenti szerdán az Amazon a zenei szolgáltatást, akár nem, a minden valószínűséggel bejelentendő streaming eszköz megjelenésével immáron a saját streaming szolgáltatás iránti igény is sokkal meghatározóbb lesz, azaz abszolút realitás, hogy végre az Amazon is megjelenik a streaming piacon, az időpont ellenben még kérdés…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr545885584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása