Free Music!

500 Forint lesz Magyarországon az Apple Music havi díja?

2015. június 20. - Pléh Dániel

Múlt hét hétfőn jelentette be az Apple, hogy Apple Music néven elindítja réges-régóta várt zenei szolgáltatás csomagját, három nagy funkcionális szolgáltatáscsoporttal, egy iOS-be integrált streaming szolgáltatással, egy globális, lineáris rádióval, illetve egy az előadók és a rajongók kapcsolattartását elősegíteni kívánó platformmal.

A bejelentéskor elhangzott, hogy az Apple 100 országban egyszerre tervezi bejelenteni a szolgáltatást, ezzel minden idők legnagyobb digitális zenei termék megjelenését produkálva. Amennyiben valóban 100 országban indul majd a szolgáltatás június végén, akkor abban feltételezhetően, az olyan, digitálisan kevésbé fejlett és kisebb piacok, mint a magyar is helyet kaphatnak majd!

Egy a napokban az iOS 8.4 fejlesztői verziójából kiszivárgott screenshot ugyanakkor azt sugallja, hogy az Apple nem globális árazással tervezi megjelentetni a terméket. A képernyőn látható 120 rúpia alig több, mint 500 forintnak felel meg. Azóta orosz fejlesztők is megerősítették, hogy az orosz piacra is speciális árakkal készül az Apple,

applemusic_india.png

Természetesen a magyar piac sem méretében, sem jelentőségében nem hasonlítható ezekhez a piacokhoz, ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy az Apple valóban külön árazással készül a kevésbé fejlett piacokra. (Ne feledjük, Távol-Keleten a Nokiát megvásárló Line és az Rdio is speciális árazással jelent meg..) hogy aztán ez a magyar piacon valóban 500 forintos árat, vagy esetleg csak egy 1000 forint alatti árat jelent majd, egyelőre korai lenne kijelenteni.

Az azonban biztos, hogyha az Apple valóban tömegáron jelenik meg a magyar piacon, azzal sosem látott mértékű lökést adhatna a magyar streaming piac növekedésének!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr397536494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása