Free Music!

Az Apple a válogatás kazettákat is forradalmasítaná

2016. szeptember 26. - Pléh Dániel

Az Apple az egyik leginnovatívabb cég a világon. Igaz ez  gyakorlatilag minden területre, ahol jelen van, vagy ahová szeretne belépni. Ezalól a zene sem kivétel, annak ellenére sem, hogy az iTunes alapjaiban forradalmasította azt, ahogyan zenét fogyasztunk. Az Apple  ismert és sikeres zenei termékei mellett ugyanakkor sok koncepción dolgozott és dolgozik, amelyek lehet soha nem is épülnek be termékekbe és érik el a piacokat. Nagy kár mert amúgy egészen parádés termékötletekről beszélünk.

apple_mixtapes.jpg

Posztunk alanya például a válogatás kazetták  idestova 20 éve leáldozott szellemét idézné meg, a 21.százdnak megfelelő módon. Ha jobban belegondolunk az alapok már megvannak, hiszen a lejátszási listák a mix tape utódjaként funkcionálnak, sőt  az adathordozó nem is limitálja a hosszukat,  mint anno a kazetták esetében.  Ezt az Apple ki is használta nyári Apple Music reklámjaiban, amik az instant boyfriend mixtape service szlogennel futottak.

A streaming szolgáltatásokban levő playlistek ugyanakkor nem igazi mix tape-ek, hiszed maguk a dalok nem a mieink, csak az előfizetés alatt elérhetjük őket.

Pontosan emiatt az Apple tovább gondolta mindezt és kidolgozta a iTunes alapú  digitális válogatáskazetta ötletét és szabadalmaztatta is. A koncepció lényege, hogy a küldő az iTuneson belül  összeállíthatja magát a válogatást, amelyben nem csak audio, hanem video vagy akár kép fájlok is szerepelhetnek majd, sőt a küldő ha igazán meglepetést szeretne okozni, a címzett elől el is rejtheti a dalok címeit.

apple_mixtape-patent2.jpg

Ha kész a válogatás, akkor elküldve a címzett egy  push notificationt kap, amely arról tájékoztatja, hogy valaki egy válogatással szeretné meglepni. Amennyiben elfogadja az ajándékot, úgy a küldő bankkártyáját megterhelik a szolgáltatásár árával illetve az abban szerepkő dalok árával, a címzett pedig megtekintheti a meglepetés listát.

Azt nem tudni, hogy az Apple tervezi-e valaha, hogy a szabadalmaztatott megoldást be is építi valamelyik termékébe. Ellen szól, hogy az iTunes napjai egyre inkább meg vannak számlálva, mellette ugyanakkor, hogy az Apple szeretné minél személyesebb tenni zenei termékeit. Ennek része volt , a Beats Music mintájára bevezetett  szakértők által összeválogatott  zenei listák és ajánlók  és ennek lehetne a része a  digitális válogatáskazetta is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr277695522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása