Free Music!

Saját X-faktor-klónnal jelentkeztik Apple Music

2017. március 13. - Pléh Dániel

Az egyre erősödő streaming piac harc, szép lassan már nem csupán audio hanem audio, video és saját gyártású tartalmak harcává kezd bővülni. A Netflix  példája egyre inkább ragadós és jellemző lesz a zeneiparban is: Aki tehát nem rendelkezik saját, exkluzív tartalommal az lemarad írtuk, és  január  minket látszik igazolni.

Az Apple, már korábban a nyár során maga is rálépett erre az ösvényre, amikor James Corden Carpool Karaoke show-ját  felvásárolta, de a sor ezzel nem állt meg.

planet-of-the-apps.jpeg

A saját gyártású tartalmak irányába való erőteljes elmozdulás következő lépéseként az Apple Planet of the Apps néven indít vetélkedőt ,amelynek előzetesét be is mutatta a sajtó képviselőinek.

Maga a show egy zenei vetélkedő és egy tech-show keveréke szeretne lenni, megspékelve rengeteg hírességgel.  A vetélkedő tétje 10 millió dollár és egy kiemelt hely az Apple alkalmazásboltjában, Akik pedig vetélkednek, azok nem énekesek, hanem alkalmazásfejlesztők. A zsűritagok pedig hírességek, akik saját maguk is komoly elismerést szereztek már a startup businessben.

Maga a lebonyolítás teljesen megegyezik azzal, amit a zenei tehetségkutatók esetében megszoktunk már: az alkalmazásfejlesztők bemutatják ötletüket a zsűrinek, amelyre 60 másodpercük van, a zsúri pedig dönt, és amelyik  zsűritagnak –amelyek között ott lesz Will.I.am vagy Jessica Alba-   tetszik, az, az adott fejlesztői gárda mentorává válik majd, a végső prezentációra való felkészülésben.

 

Ami megkülönbözteti majd az Apple show-ját a lineáris televízióadásokat elöntő vetélkedőktől, az pontosan maga a disztribúció lesz. A Planet of the Apps ugyanis csak és kizárólag az Apple Music-ban lesz elérhető! Úgyhogy aki majd  élvezni szeretné a fejlesztők versenyét, annak  elő kell fizetnie az Apple zenei szolgáltatására.. (A show producere szerint azért maga a show is kap majd egy külön alkalmazást, ami rengeteg egyedi, exkluzív tartalmat is nyújt majd. )

A kérdés innentől kezdve pedig már inkább az, hogy  hány új előfizetőt lesz képes bevonzani a show? Mennyire lesz képe igazolni majd a műsor azt, hogy megéri érte regisztrálni és fizetni? Egyáltalán, képes lesz-e a  pusztán az Apple ökoszisztémáján belül elérhető  műsor ugyanolyan ismertséget és hype-ot kiváltani, mint egy hagyományos TV műsor.

Ha netán nem annak pedig igen komoly következményei lehetnek, nem is csak és elsősorban az Apple Music-kra vonatkoztatva, hanem a teljes Apple tartalomiparra terveket illetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr1412264512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása