Free Music!

Változás a Yahoo-nál

2007. február 14. - Pléh Dániel

 

A másik oldal

Az egész DRM-el kapcsolatos vita kapcsán a "másik oldal" az online zene forglamazói oldal eleddig meglehetősen csendben volt, leszámítva Jobs levelét, illetve a Yahoo vezetőjének a Music 2.0 konferencián elejtett jóslatát leszámítva.

 

Éppen ezért különösen érdekes, hogy tegnapi hatállyal, mind David Goldberg, mind közvetlen helyettese távozott a Yahoo-tól. A hivatalos indoklás szerint: "13 évnyi zeneipari munka után szeretnének ismét feltalálói énjüknek." Így a hivatalos közlemény. Aki egy kicsit járatos az ilyen közlemények sorok között megbúvó részében, az kiolvashatja belőle a békés elválást, és a szakmai kérdésekben való mély egyet nem értést, egyaránt...

Mindez persze a fent már emlytett konferencián elhangzottak alapján számít kulcs hírnek, újabb kérdéseket emel felszínre: Mi lesz az eddig ezen a területen valóban úttörőnek számító Yahoo stratégiája a jövőben? Netán egy teljes zenei stratégiai fordulat áll a váltás hátterében?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr89635307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása