Free Music!

Yahoo dalszövegkereső debütált múlt héten

2007. április 29. - Pléh Dániel

A netes legális zeneletöltéssel kapcsolatban sokak által, régóta hiányolt szolgáltatás volt a dalszövegek biztosítása. S mivel legálisan nem volt elérhető, virágzottak, virágzanak a csináld maga jellegű, a kiadók által megkérdőjelezett legalitású dalszöveg oldalak

 

Ennek az ex-lex állapotnak a megszüntetésében mérföldkő a Yahoo és a Gracenote megállapodása, melynek értelmében a Yahoo Music több, mint 400 000 dal esetében a dalszövegek is elérhetőek lesznek, ingyenesen.

A megállapodás egy több éves, sok-sok háttéralkuval díszített folyamatot zár le. A zenei metaadadat szolgáltató ugyanis, több, mint 2 éven keresztül tárgyalt folyamatosan a nagy nemzetközi kiadókkal, a dalszövegek elérhetővé tétele kapcsán. Ezek a tárgyalások zárultak sikerrel tavaly év végén, és nyitották meg az utat az online szolgáltatókkal való megállapodásokhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr27635291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása